Mariembourg – 12 mei

Het weekend van 10, 11 en 12 mei stond Mariembourg op het programma. Vrijdag de eerste trainingen afgewerkt en opgebouwd naar zaterdag en zondag. Zaterdag ochtend regende het. Omdat we een week eerder ook al in Mariembourg getraind hadden en de voorspellingen voor ’s middags en zondag droog waren hebben we besloten om niet in de regen te trainen.

Zaterdag middag ging alles super. Bas zat constant bij de eerste 5. Helaas sloeg het noodlot toe in de laatste vrije training. Met een knal begaf de motor het. De carburatie voor de ene motor bleek niet de juiste voor de andere motor. Dit resulteerde in een slechte kwalificatie met een 20ste startplek als gevolg.

De laatste training op zondag hadden we het gelukkig weer voor elkaar. Maar helaas is sneller zijn één, maar er ook voorbij is twee. En dat laatste lukte helaas niet zo goed in race 1. Toch kon Bas een paar plaatsen opschuiven naar P17.


In race 2 was het van hetzelfde laken een pak. P12 was helaas het hoogst haalbare. Overall P14 In een veld van 30 is nog best redelijk gezien de omstandigheden. Maar het had een P5 of hoger kunnen zijn als de super motor die we hadden de geest niet had gegeven. Maar dat is het risico van een mechanische sport.

Voor de andere senior rijders in ons team ging het gelukkig beter. Een podium met P3 voor Roy Curfs was toch reden voor een klein feestje.
Ook dit weekend is weer mogelijk gemaakt door:
PariTech carrosserie Opbouw, Hydraulische service
Decker Facility Services
Shell Echt
Motoplace Echt
– Slangen Karting

Foto’s zijn gemaakt door Kartphoto.