bmc 2 mariembourg

In het weekend van 18 en 19 juni hebben we de tweede ronde van Belgisch kampioenschap gereden op het circuit van Mariembourg.

De snelheid in de trainingen was goed en we waren in staat om constant in de top 5 te zitten. Hierdoor viel de 11e plaats van de 22 rijders in de kwalificatie heel erg tegen. Na de kwalificatie ging het bij de start van de heat die de start opstelling voor de pre finale bepaald al meteen mis. Bij de start kwam ik in aanraking met een andere rijder waardoor ik terug viel naar de 21e plaats. Ondanks een licht gehavende voorkant wist ik terug te komen naar een 14e plaats, maar toch was de teleurstelling groot.

Bij de start van de pre finale wist ik meteen op de klimmen naar de 11e plaats. Aan het einde van de eerste ronde was dit al een 10e plek en na ronde 2 plek 9. In de tweede helft van de wedstrijd zorgde ik ervoor dat ik uit de problemen bleef en hierdoor wist ik door fouten van anderen op te klimmen naar de 5e plaats. Bij de start van de finale klom ik meteen op naar plek 3. Op het moment dat ik een actie wilde maken voor plek 2 werd ik zelf ingehaald en viel ik terug naar plek 4. Een ronde later kreeg ik een beuk van achter waardoor ik terug viel naar plek 6. In de eindfase wist ik uiteindelijk nog naar een 5e plek te klimmen en hier ben ik ook gefinisht.

Met deze resultaten zijn we 5e algemeen geworden in het weekend en staan op een 6e plaats in kampioenschap. Het was fijn om eindelijk weer de snelheid te hebben en voorin mee te kunnen strijden. Het gaat eindelijk weer de goede kant op.

Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting, Paritech, Decker ficility.