euro trophy val d argenton

In de laatste week van Mei hebben we mee gedaan aan de tweede ronde van het Europees kampioenschap in het Frans Val D Argenton.

Nadat we een paar weken eerder al op deze baan waren gaan trainen gingen we met veel vertrouwen naar de wedstrijd toe, het zou echter een hele zware week voor ons gaan worden. We kregen de afstelling de hele week niet voor elkaar en kleine foutjes die elkaar bleven opvolgen zorgde ervoor dat we veel snelheid te kort kwamen.

In de kwalificatie kwamen we niet verder dan een 21e plek in de groep en een 42e plek algemeen van de 50 rijders. De eerste heat moest ik als 22e starten en de laatste 2 heats als 21e. Bij de start van de eerste heat hadden we eindelijk de snelheid een beetje gevonden en wist ik op te klimmen naar de 16e plek. Bij de tweede heat bleef bij het de baan op rijden bleef het gaspedaal hangen. Hierdoor kon ik de race niet starten en verloor ik kostbare punten voor de heats. Bij de start van de laatste heat viel ik na een tik van achter terug naar de 25e plaats. De snelheid was gelukkig goed genoeg om terug te rijden naar de 16e plaats.

Door de uitval beurt in de tweede heat heb ik me helaas niet weten te plaatsen voor de finale en moest ik mee rijden in de second chance. Hier had ik eigenlijk als 9e moeten beginnen, maar door een probleem voor de start moest ik vanuit de pits starten. Hierdoor waren alle kansen op een finale plek definitief verkeken. Uiteindelijk wist ik nog als 8e te finishen maar dat was helaas niet genoeg.

Het was een lastige week waar we veel hebben geleerd van alles wat mis is gegaan maar ook weer hebben bevestigd dat hoe veel we ook te kort komen dat we in de races altijd instaat zijn om plekken te pakken en dat heeft toch ook weer een stukje vertrouwen gekweekt.

Deze race werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting, Paritech, Decker facility.