BNL 1 2022

In het weekend 16 en 17 april hebben we de eerste ronde van het Benelux gereden in Genk.

Dit weekend leek de snelheid weer terug en ging ik met goede moed de kwalificatie in. Helaas zat ik vast in het verkeer en maakte ik in het rondje waarin de band zijn performance piek heeft een fout die me volgens de data 0.150 seconde kosten. dit koste 10 plekken in de groep en 20 plaatsen algemeen. Nu was ik 19e in de groep en 38e algemeen van de 68 rijders. De week na deze wedstrijd werd de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap op deze baan gereden. Veel van de rijders die hier meedoen reden dit weekend ook mee als voorbereiding dus dat maakte het veld nog sterker.

Na de kwalificatie werden de heats gereden om te bepalen wie er doorgaan naar de finales. De eerste heat moest ik als 19e beginnen en de andere 2 heats als 20e. De eerste heat was al klaar nog voor die begonnen was omdat ik door een loszittende tank dop al voor de start naast de baan stond. Bij de tweede heat liep bij de start bijna mijn bougie vet waardoor ik bij de start terug viel naar de 32e plek. Gelukkig was de snelheid goed en ben ik terug gereden naar de 13e plek. De derde heat was ook goed en hier ben ik van de 20e naar 12e plek terug gereden. In deze beide heats wist ik een 3e tijd te zetten dus de snelheid zat zeker goed. Helaas was het door de uitval beurt in de eerste heat niet goed genoeg om door te gaan naar de finale.

Tijdens de second chance heat moest ik als 9e starten. Om toch nog door te gaan naar de finale moest ik bij de top 6 eindigen. Dit leek te lukken maar helaas wist ik het duel om dat laatste plekje niet te winnen en kwam ik zelfs in een crash terecht waardoor ik nog verder terug viel en was dus helaas niet geplaatst voor de finale. Ondanks dit pijnlijke moment gingen we toch weg met een stukje vertrouwen omdat de snelheid dit weekend na een dip weer goed zat, maar toch is er ook nog steeds veel werk te verzetten om nog sneller te worden en weer de resultaten van begin vorig jaar te halen en zelfs een stapje beter.

Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting, Paritech, Decker facility.