BNL KIck off 2022

In het weekend van 19 en 20 maart is de eerste wedstrijd van het seizoen gereden in Genk.

De kwalificatie was moeizaam, met een 16e plaats in de groep en als 32e algemeen van de 57 waren we zeker niet tevreden. Helaas was het tekort aan snelheid wel het beeld van het hele weekend.

Na de kwalificatie was het tijd voor de heats die bepalen welke rijders doorgaan naar de finale en wie de second chance heat moeten rijden. Tijdens alle heats moest er vanaf de 16e plek begonnen worden. In de eerste heat zijn veel plekken goed gemaakt en ben ik op ervaring naar een tiende plek gereden. Tijdens de tweede heat kwam het tekort aan snelheid toch weer naar boven en moesten we het doen met een 18e plek. Tijdens de laatste heat leek alles toch weer de goede kant op te vallen, na een goede start reed ik op een 14e plek met een groot gat naar achter. Toen ging helaas de bougie kapot en viel ik terug naar een 21e plek.

Na de heats stond ik 33e algemeen en dat betekende dat ik de second chance heat moest rijden, de top 6 van deze race mogen de laatste start plekken voor de finales innemen. De wedstrijd werd vanaf een 3e plek begonnen. Na een lastige openingsfase wist ik na een berekenende wedstrijd als 5e te finishen en mocht ik dus door naar de finale.

De pre finale werd begonnen vanaf een 35e plaats. Helaas bleef het tekort aan snelheid een terugkerend fenomeen, hierdoor kwamen we niet verder dan de 28e plek. De finale werd begonnen vanaf plek 28 en na opnieuw berekenende wedstrijd ondanks het tekort aan snelheid toch nog naar een 23e plek kunnen klimmen. Deze wedstrijd telde ook mee voor het Belgisch kampioenschap.

Hiervoor bleven alleen de rijders uit Nederland Belgie en Duitsland in de uitslag staan. Dit leverde een 13e plek uit in de stand voor het Belgisch kampioenschap.

Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting Paritech Decker facility