BMC 3 Kerpen

In het weekend van 10 en 11 september hebben we derde ronde van het Belgisch kampioenschap gereden in het Duitse Kerpen

In de trainingen hadden we een goede afstelling gevonden en was de snelheid goed. Hier zaten we constant bij de top 5 op zowel een droge als een natte baan. De kwalificatie was niet zo goed als de trainingen, maar was met een 6e plaats wel goed genoeg.

Het vervelende van de 6e plek was dat ik in de heat aan de buitenkant moest starten. Doordat er bij de eerste bocht geen ruimte meer was aan de buitenkant moest ik door het zand en viel ik terug naar de 18e plaats. Doordat er maar een paar inhaalpunten zijn op dit circuit en het qua snelheid allemaal heel dicht bij elkaar lag ging het dus heel moeilijk worden om naar voren te komen. Door de goede snelheid en vlugge inhaal acties heb ik me toch terug weten te rijden naar de 8e plek, zonder al te veel gekkigheid onderweg. Gelukkig telde deze race nog niet mee voor de punten.

In de pre finale moest ik als 8e starten en daarmee dus weer aan de buitenkant. Dit keer was er wel plek aan de buitenkant en kon ik opklimmen naar een 7e plaats. later in de race wist ik ook nog de 6e plaats te pakken en daar ben ik ook gefinisht. Door een iets te hoge bandendruk kon ik helaas niet verder naar voren rijden. Toch leverde dit weer goede punten op voor het kampioenschap.

In de finale moest ik net als in de heat als 6e starten. Hier ging het echter met het oprijden van het rechte stuk al mis. Vanwege een waarschijnlijk vol gelopen carburateur kwam ik niet goed van mijn plek en viel ik terug naar plek 12. We hadden geleerd van de fout in de pre finale en zaten nu in de banden druk goed. Doordat alles zo dicht op elkaar zat en iedereen hard verdedigde was het moeilijk om weer naar voren te komen. Uiteindelijk heb ik me nog terug weten te rijden naar de 8e plaats en zelfs nog de aansluiting weten te vinden met de kopgroep. Helaas was de race te kort om hier nog plekken te kunnen pakken.

Het was niet het resultaat waar we op gehoopt hadden maar het was fijn dat de snelheid net als bij de laatste 2 wedstrijden goed was. Dit gaf ook veel moet voor de laatste wedstrijd van het Europees kampioenschap een week later.

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting, Paritech, Decker facility