bnl 2 mariembourg

In het weekend van 2 en 3 juli hebben we de tweede wedstrijd van het Benelux kampioenschap gereden op het circuit van Mariembourg.

Het weekend na deze wedstrijd werd op de zelfde baan het Europees kampioenschap gereden, dus er waren weer veel internationale rijders aanwezig die deze wedstrijd reden als voorbereiding voor de week erna. De kwalificatie was een van de betere van dit jaar, maar nog steeds niet naar wens. Een 13e plaats in de groep en een 26e plaats algemeen van de 54 rijders was niet waar we op gehoopt hadden. We weten echter al dat de racepace een stuk hoger licht ten opzichte van de rest dan de kwalificatie pace.

De eerste heat moest ik als 14e starten en de andere twee van plek 13. De eerste heat was een lastige, door te profiteren van fouten en tijdstraffen van andere wist ik deze race op een 10e plek te eindigen. In de tweede heat was de snelheid een stuk beter en wist ik een aantal plekken te pakken. Helaas kwam ik halverwege de race in aanraking met een andere rijder waardoor ik terug viel van plek 11 naar plek 18. Uiteindelijk kwam ik nog terug naar een 14e plek en ben daar ook gefinisht. De laatste heat weer een aantal leuke duels uitgevochten en gefinisht op een 14e plaats op 5,8 seconde van de winnaar. De resultaten in de heats waren goed genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor de finales met een 24e plek algemeen.

De pre finale moest dus ook vanaf plek 24 begonnen worden. In een BNL weekend krijg je de beschikking over 2 sets banden die je mag inzetten wanneer je maar wil. Wij kozen ervoor om de pre finale op de gebruikte banden van heats te starten en de nieuwe set te bewaren voor de finale. Dit was een goede keuze, want de snelheid was goed en ik wist plek 24 vast te houden. Vanaf hier werd dus ook de finale begonnen. Helaas had ik een slechte start en viel ik terug naar plaats 28. Ik wist nog wel wat plekken te winnen maar kwam niet snel genoeg door het veld heen om echt gebruik te kunnen maken van de nieuwe set banden. Toen ik op een 24e plek lag werd ik er vanaf geduwd, dit is iets wat kan gebeuren als alles zo dicht bij elkaar licht als hoe het nu bij elkaar lag. Ik wist nog terug te rijden van plek 32 naar plek 26 maar werd door een tijdstraf nog terug gezet.

In het sterke veld dat aan de start stond waren de resultaat niet slecht, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Het gaat gelukkig nog steeds vooruit net als de race 2 weken eerder en dit is bemoedigend voor de rest van het seizoen. Nu veel trainen voor de wedstrijden na de zomerstop, dit worden de laatste 2 wedstrijden van het Belgisch kampioenschap en nog een race van het Europees kampioenschap.

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door: Slangen karting, Paritech, Decker facility.