Kerpen – 9 juni

De 3de ronde van de Belgian Max Challenge werd verreden op 9 juni in Kerpen (D). De baan waar Michael Schumacher groot is geworden en waar Bas diezelfde Michael Schumacher als jochie heeft mogen ontmoeten.

Vrijdagmiddag kwamen we aan en moesten we eerst de caravan in stelling brengen. Daarna werd in het paddock alles in stelling gebracht en konden de eerste rondjes worden gereden.

Klaar om naar de startopstelling te gaan

Zaterdag kon echt gekeken worden waar we stonden omdat iedere klasse apart de baan op ging. En de cijfers van de stopwatch logen er niet op. Bas was snel en kon zich meten met de toppers.
De laatste trainingssessies moest iedereen al met transponder rijden. Bas trainde als 3de en daarna als 4de.
Voor de laatste sessie was gaan regenen en omdat zondag geen regen verwacht werd hebben we besloten deze sessie over te slaan.

En dan de race

Zondag in de vrije training ging het wat minder. Tijdens de kwalificatie zat Bas er weer goed bij met een 5de tijd.
Race 1 werd vanaf P5 gestart. Na de start viel Bas terug naar P6. Om de eerste 8 plaatsen woedde een felle strijd. Constant werd van plek gewisseld en het bleef heel dicht bij elkaar. Bas werd uiteindelijk op P5 afgevlagd op 1,2 sec van de winnaar.

Race 2 werd weer vanaf P5 gestart en ook nu moest bij de start een plek worden ingeleverd. En ook nu werd hard geknokt van P4 tot en met P9. P1 tot met P3 hadden een gaatje kunnen slaan dat door de felle strijd daarachter niet meer dicht gereden werd.
Ook nu kwam Bas op P5 over de finish met een 2de snelste tijd in de wedstrijd.

Een erg goed weekend waar goede punten gepakt werden voor het kampioenschap. Met 96 punten klom Bas van P7 naar P4 in het kampioenschap.

Foto’s zijn gemaakt door Kartphoto.

Het weekend werd mede mogelijk gemaakt door:
PariTech carrosserie Opbouw, Hydraulische service
Decker Facility
Shell Echt
Motoplace Echt
– Slangen Karting