Laatste race BMC in genk

15 september is de laatste BMC van het seizoen 2019 verreden. De trainingen op vrijdag begonnen met een afgelopen ketting die alles achter vast sloeg. Was dit omdat het vrijdag de 13de was of hielden we het gewoon op domme pech? We kozen voor het laatste en gingen, na het een en ander vervangen te hebben, vol goede moed verder. Aan het einde van de dag hadden we dan ook een goede basis voor de zaterdag.

Zaterdag ochtend werden de wedstrijdbanden van Berghem gemonteerd. Die hadden door de natte weersomstandigheden net een kwalificatie en één race erop zitten en waren nog super goed. Zo goed zelfs dat Bas in de ochtend er al heel goed bij zat terwijl anderen al op nieuwe de baan op gingen.

Na de pauze ging bijna iedereen op nieuwe banden en met de transponder gemonteerd de baan op. Ook Bas. Na afloop van de trainingen konden we dan ook goed zien hoe Bas het gedaan had ten opzichte van de anderen. En dat was niet onverdienstelijk. Met een 4e en een 5e tijd waren we heel erg tevreden. Het was namelijk een super sterk veld dat aan de start verscheen. De laatste sessie hebben we niet meer gereden. We gingen dan ook met een goed gevoel naar huis.

Na de vrije training op zondag werd gekwalificeerd. P6 was het resultaat. Een beetje teleurgesteld na de resultaten van zaterdag. Maar na het bekijken van de tijden van de rest van het veld werd duidelijk dat het allemaal heel close was. De nummers 2 tot en met 9 zaten binnen 0,2 sec van elkaar. De lichte teleurstelling veranderde dan ook snel in een goed gevoel voor de race.

De start van race 1 viel tegen. De coureur voor Bas kwam niet goed weg waardoor de hele rij daarachter terug viel. Bas moest na de eerste 2 bochten de race vanaf P9 voortzetten. Met een aantal super inhaal acties kon hij zich terug rijden tot P6. Geen plekken verloren ten opzichte van de startpositie.

Race 2 werd weer vanaf P6 gestart. Nu ging de start super en reed Bas na de eerste 2 bochten op P4 en binnen 3 rondes alweer opgeklommen naar p3. Halverwege de race werd Bas helaas voorbij gestoken door Matilda Olsson, winnaar van het Europese kampioenschap, die als 2e over de streep zou gaan.
De snelheid zat er goed in maar de race was net te kort om nog een aanval in te zetten op P3. Maar ook met P4 waren we super tevreden. Na afloop van de race bleek de coureur op P3 een straf te krijgen waardoor Bas een plekje pakte en als 3e werd geclassificeerd.

P3 in de finale race weg genoeg om de dag op het 3e trapje van het podium af te sluiten. Een super resultaat. Het is duidelijk dat Bas definitief de aansluiting bij de top heeft gevonden.

Het weekend werd mede mogelijk gemaakt door:
PariTech carrosserie Opbouw, Hydraulische service
Decker Facility
Shell Echt
Motoplace Echt
Webshirt Company
– Slangen Karting

Foto’s zijn gemaakt door Kartphoto