NK Spa – 9 juli 2018

Afgelopen weekend hebben we mee gedaan aan de 5de ronde van het NK 2-takt georganiseerd door Chrono Karting.
Omdat we met de BMC in september ook in Spa rijden hebben we deze als training ook mee gedaan.

Na wat problemen op vrijdag hadden we voor de zaterdag al een behoorlijke achterstand opgelopen. Die werd niet meer ingehaald helaas.

Tijdens de kwalificatie werd een 13de tijd gereden.  Hmm. Zou je zeggen, maar het was een goede kwalificatie met slechts 0,292 seconde van pole position.  De eerste 20 plaatsen lagen binnen 0,4 seconde van pole. 

De start van race 1 was prima. Zoals gewoonlijk werd het dringen in de kortste bocht halverwege het rondje. En met het veld nog heel dicht bij elkaar werd Bas naar de minst ideale positie gedwongen waardoor hij terug viel van P10 naar P28. De weg naar voren ging voorspoedig. Totdat één van de rijders al zwaar ging verdedigen met nog 5 minuten te gaan.

Het gaatje dat op een gegeven moment gelaten werd, werd met beide handen aangegrepen. Bij het realiseren van de fout door de ander werd het gat ook weer abrupt dicht gegooid. Te laat …….. En zo gingen ze er beide vanaf. 

Bas viel hierdoor van P12 terug en werd uiteindelijk op P18 afgevlagd.

Race 2 werd weer heel goed gestart. Maar ook nu viel het op dezelfde plek op de baan weer net de verkeerde kant op voor Bas. Na een titanenstrijd op de baan kon Bas toch nog terug komen van P23 naar P15. 

Al met al een redelijk weekend, maar een goede training voor 23 september als we met de BMC weer in Spa zijn.

Ook dit weekend werd weer mogelijk gemaakt door:
– PariTech carrosserie Opbouw, Hydraulische service
Motoplace Echt
– François Slangen Karting

Foto’s zijn gemaakt door Kartphoto